Maura Renardel de Lavalette feliciteert jongeren met hun ADHD

Wees dankbaar voor je ADHD!

Ze is heel druk, een spraakwaterval en ubergastvrij. Na een paar koppen koffie neemt ze me mee naar haar favoriete plekjes in de duinen. Zandvoortse Maura Renardel de Lavalette ontdekt pas later in haar leven dat ze ADHD heeft. De zelf-twijfel heeft dan al toegeslagen en ze is boos op de wereld en boos op haar levenspartner. Waarom weet ze niet precies. Maar voor haar gevoel klopt er iets niet aan haar en haar leven. Haar omgeving krijgt de volle laag.

Je kunt alles, maar niets krijgt echt vorm

Maar zielig doen werkt niet meer voor haar. Dat is het moment voor Maura om uit te zoeken wat er gaande is. Waarom lukt het niet om happy te zijn en te kunnen wat voor haar omgeving normaal is om te kunnen. De diagnose ADHD is voor Maura een eyeopener. De puzzelstukjes vallen in elkaar.

Thrillsekeeker, topless no problem

Ze heeft een wild leven met dito carriere in de media achter de rug. Nergens voor opgeleid heeft ze altijd werk. Ze is producer, ze is stemacteur voor tekenfilms, danseres in muziekvideo’s. In een muziekvideo van Golden earring gaat het bovenstukje uit. En ze is daarnaast ook nog eens een betrokken en ondernemende moeder die overal bij is.

Ze vindt haar eigen gebruiksaanwijzing

Ze krijgt haar werk voor elkaar door met energie te smijten. Want daar heeft ze een overvloed aan. De schaduwzijde van haar manier van leven is dat ze een paar keer flink vastloopt. Maar nu ze weet dat haar ‘anders zijn’ een naam heeft en ze met behulp van therapie haar eigen gebruiksaanwijzing heeft gevonden is ze heel blij met zich zelf en haar ADHD. Ze feleciteert iedereen die ook een diagnose heeft van harte omdat een ADHD-brein je zo veel kleurrijke gedachten geeft en je door hevige impulsen in zo veel verschillende situaties terecht komt.

Ze verzet bergen

Haar bedrijf heeft Maura moves Mountains, en ze pakt alle klussen aan die bestaan uit veel regelen en doen. Dat kan het regelen van een verbouwing zijn of inrichten van een ruimte. Of iedere andere opdracht waarbij veel moet gebeuren in weinig tijd.

Geplaatst in en getagd met , , , .