Ren-therapeut Marc Harens over ADHD, depressie, cocaine, emotie-regulatie en doen wat je leuk vindt.

Emotieregulatie was de sleutel naar geluk

We hebben afgesproken in zijn werkterrein en dat is het Westerpark in Amsterdam. Daar heeft hij al rennend leren voelen en ervaren. Marc Harens wist zich geen raad met gevoelens en emoties. Inmiddels heeft hij geschoold tot ren-therapeut en een praktijk geopend: Burn-Out.

Marc verdoofde zichzelf jarenlang met drank, drugs en uitspattingen. Had ondertussen een leven opgebouwd waar veel mensen jaloers op zouden zijn: studie Nijenrode, sales executive, mooie auto, appartement in Amsterdam. Maar dat heeft geen waarde als je er maar niet in slaagt om gelukkig te worden. Wat je kunt leren van het Kracht-verhaal van Marc? Het geheim achter zijn met pijn verworven gulle lach!

Marc heeft een moeilijke ontwikkeling doorgemaakt. Hij werd op jonge leeftijd gepest, en was daarom bang om beoordeelt en uitgelachten te worden. Dierbare familieleden overleden jong en de impact op Marc was groot. Marc heeft moeite met zijn leven goed te ordenen.

Dat zijn de ingredi├źnten die Marc Harens vormden. Eerst tot een diep ongelukkig mens die dacht met drank en coca├»ne licht in zijn leven te brengen. De extreme ervaringen en decadente uitspattingen hielpen tijdelijk om zijn verdriet te vergeten dat zich in hem gehuisvest had. Maar als de dagen bestonden uit werken en een leven thuis kwam de pijn en verdriet weer terug. Uiteindelijk liep het uit op een enorme burn-out en was hij wel gedwongen om naar zichzelf te kijken.

Gelukkig vond hij uit wat er aan hem mankeerde: een emotieregulatietherapie legde zijn zwakheid bloot: hij kan niet omgaan met gevoelens. Daarnaast hielp zijn ADHD ook niet mee. Het niet kunnen reguleren van zijn emoties en het lijden aan ADHD, veroorzaakte depressieve klachten. Waar hij baat bij had was hardlopen. Daar knapte hij enorm van op.

Tijdens het hardlopen voel je van alles ontdekte Marc. Door te hardlopen kun je leren welke emoties er door je heen kunnen gaan en ze zijn opeens helemaal niet eng meer! Wat ook helpt is dat Marc geen alcohol meer aanraakt en uit de buurt blijft van drugs.

Marc is nu zelf hardloop-therapeut. En hij lacht van oor tot oor. Dat komt vooral omdat hij is gaan doen wat hij leuk vindt. Want wat bleek. De innerlijke zoektocht naar zocht zelf deed hem ontdekken dat het bedrijfsleven niks voor hem is. Marc heeft zijn bul bedrijfskunde gehaald aan Nijenrode en is daarom in het bedrijfsleven terecht gekomen. Maar zijn hart ligt daar niet. Marc komt het best tot zijn recht als hulpverlener. Zeker nu hij running-therapeut is heeft hij zijn levensvervulling gevonden.

 

Geplaatst in en getagd met , , , , , .