Zelf-organisatie app Superbrain speciaal voor ADHD’ers

Zelf-organisatie app speciaal voor ADHD’ers

Superbrain leert je te ordenen en bij te blijven met je dagelijkse taken

De bekende ADHD psychiater Sandra Kooij heeft samen met adhd-er en ICT-ondernemer Rutger den Hollander een app ontwikkelt waarmee ADHD-ers makkelijk hun leven mee kunnen ordenen.

Het helpt ADHD-ers om al hun taken met een aanvangs en afsluitmoment aan te geven. ADHD’ers kunnen vergeten om aan een taak te beginnen en als ze er eenmaal mee bezig zijn de tijd vergeten en dan te lang door te gaan waardoor andere taken weer in de knel komen.

Sandra Kooij noemt het voorbeeld van ADHD- ers die hun studie hierdoor niet voor elkaar krijgen en noemt met name de problemen bij het schrijven van een scriptie die vaak niet voor elkaar komt.

Den Hollander geeft een voorbeeld uit zijn eigen leven dat speeltijd met de kinderen vaak voor deze problemen zorgt. De app geeft je de mogelijkheid dit probleem van ADHD in te zien en er aan te werken.

ADHD- ers hebben grote problemen met chaos, overzicht houden, overimpulsieve keuzes, agedabeheer en vergeten. De app helpt je hierbij.

De app heet Superbrain en wordt nu uitgetest. Over 2 maanden komt de app beschikbaar en dan gaan we er hier zeker aandacht aan besteden!

Lees meer in het AD van vandaag

Geplaatst in Algemeen.