#metoo is fantastisch maar de tv-wetten zijn rampzalig

 

#metoo is fantastisch maar de tv-wetten zijn rampzalig

Stap dus niet met je verdriet naar de media.

Het heeft natuurlijk niet specifiek iets met ADHD te maken. Ik heb regelmatig met slachtoffers van seksueel misbruik te maken. Ze vertellen het me vaak. Soms ook als eerste. Voor ik over ADHD ging schrijven en KRACHT! begon was ik journalist en gespecialiseerd in misdaad. Meestal is de vraag die ik voorgeleged krijg dan ook hoe je een aangifte aanpakt. Ik luister altijd. Soms vraagt iemand me om mee te gaan om aangifte te doen. Dan ga ik mee.
Twitter’s hashtag #metoo is natuurlijk een fantastisch initiatief. Want niemand zou met een geheim zo groot als seksueel misbruik rond moeten lopen. Het kan je van binnen verteren. Dus vertel het en schakel je vrienden in. Daar zijn je vrienden voor. Last van herbelevingen? Ga naar een hulpverlener. Laat schaamte je niet behoeden.

van vriendschap en een behandeling knap je  op

Het debat zoals het nu gevoerd wordt in kranten en talkshows is daarentegen rampzalig. Het is niet verstandig om een mogelijke dader in je talkshow te halen, want die ontkent toch. Of heeft het niet gedaan. Zedenzaken hebben vaak een onmogelijke last tot bewijs. Daarom komen de daders er vrijwel altijd mee weg. Pas als er een stuk of vijf aangiftes liggen is er een kans dat er een onderzoek wordt opgestart. En dan nog…

Dit opgeklopte sfeertje tussen een moedig slachtoffer met goede intenties die zijn me too-verhaal heeft gedaan en een beschuldigde in overlevings nood want carrière en je sociale netwerk staat op het spel – dat breed uitgesponnen over alle media – daar hebben slachtoffers die nog in de kast zitten heel weinig aan, helaas. Stap dus niet met je verdriet naar de media. In zedenzaken haal je niet je recht is de bittere waarheid. Meestal niet in de rechtszaal en al helemaal niet in een trial by media. Je zult het van de beste en liefste mensen in vriendenkring en familie moeten hebben. Gelukkig zijn er die fijne mensen die je zorg, tijd, aandacht en liefde kunnen geven. Snelle remedies bestaan niet. Maar van vriendschap en een behandeling knap je  op.

Geplaatst in Algemeen.